2018-08-14 170 views
睇完戲成夜晚9點幾,行左黎灣仔食拉麵,都仲幾多人等緊,想食風雲丸好耐,依家終於有機會!鋪頭其實都幾細,而位又多,所以感覺都幾逼,好在每個位下面都可以擺袋,都仲可以!因為仲飽飽地,所以叫左兩個麵就算,見其他人叫餃子,個賣相幾得意,下次有機會先試!特濃山椒魚介沾麵個人好喜歡魚介,而沾麵又無咁滯咁,所以感覺好好,山椒有少少似胡椒味,辣辣地,我就再叫多左隻蛋,總覺得食麵要有蛋先完滿!但隻蛋太熟,蛋黃熟左囉!如果多d京蔥就好!而豚肉係ok,有d炭火味,好香!食完可以加水可以飲埋d湯!豚肉魚介拉麵係沾麵的變奏版,但有京蔥,感覺再完美d,個湯無咁咸,飲落去剛剛好!麵質麵彈牙!

豚肉魚介拉麵
豚骨魚介拉麵