2016-10-26 316 views
名門位於灣仔大有商場斜對面既商廈~係樓上鋪既關係!所以常被忽略這些小店!今次朋友帶路之下見識這私房茶!順德魚茸羹~呢個羹濃度剛好適中!入口清清地亦帶點魚鮮既味道,食得出沒有放任何既味精!用了菜粒~豆腐粒~鯇魚~草菇!各種鮮味於一身!上台熱辣辣~夠哂火喉好味冰鎮鮑魚~陣陣酒香撲鼻,已經非常吸引了~入口樕稔爽彈!煙煙unun鮮甜可口~跟隨燒汁芥末醬汁,令味道更加濃郁!真係令我回味無窮大讚燒汁野菌桂花魚~份量好大碟頭!入口味道濃郁帶魚既鮮香!内層魚肉好滑~啖啖肉超好味配菜亦炒到好香口~青葱~洋葱仔~野菌索哂燒汁既味道!而薑片更加正!炒到入哂味食落有點薑辣既刺激感覺~成件事做得好好生炒臘味糯米飯~份量又係大堆頭!加左d蛋絲上面!亦顏色賣相更吸引~臘味既咸香更為吸引而家諗番起就肚餓啦糯米飯唔會過咸~味道剛剛好亦好有水準炒得夠乾身真係無得輸最後食埋個蛋白杏仁露~陣陣優香!絕不過甜~當中最欣賞係有一層層既蛋白衣!感覺更加足料亦帶口感
好味
大讚