香港食潮汕牛
火鍋嘅餐廳唔係好多,旺角最近新開呢間
火鍋店,極罕有推出手切潮汕牛肉
火鍋放題! 價錢仲好抵! 三個價錢嘅
放題餐正價由$198起至$388就食倒!叫到最高級別$388餐仲有豐富嘅海鮮拼盤😍😍
#香港美食 #FoodieLife #牛牛鮮 #火鍋放題 #潮汕牛肉火鍋 #潮汕牛肉火鍋放題 #蕃薯妹周圍食
🦞$388餐嘅海鮮拼盤有龍蝦、蟶子、鮑魚、蝦、蠔、沙白、鯇魚片,全部都好新鮮鮮甜,龍蝦啖啖肉,鮑魚大大隻夠爽彈,啲蝦都好鮮甜。
💜呢度自選湯底有八款,潮汕牛骨湯同埋滋補藥膳湯都係店員推介,我哋試咗藥膳湯,有別於其他
火鍋店濃郁嘅湯底風味,呢度嘅湯底反而係比較清淡,但係咁樣就食到潮汕牛肉嘅原味☺️ 鍾意湯底比較濃郁嘅朋友建議揀返沙嗲湯底嗰一類。
🐮手切潮汕牛肉有五個部位,包括匙柄、吊龍、五花趾、雪花牛肉同埋牛胸油,我鍾意佢呢度嘅牛胸油係連埋牛肉切,並唔係真係成片白色,油脂平衡咁樣切特別好食💜除咗潮汕牛肉,仲會有美國肥牛、牛板鍵供應,照顧唔同朋友嘅口味。肉類另外都會有豬肉同醉雞件。
🥒潮汕涼菜同埋小食都有得食,推薦必食潮汕南乳
炸雞翼同埋炸潮汕牛丸。
另外自取區有多款
火鍋配料任攞,亦有隨機唔同嘅炸物小食供應,當日有
炸雞軟骨,我覺得炸得超好食!
🍺啤酒汽水任飲,自家製港式奶茶、涼茶以及冷泡茶都有;
雪糕雪條選擇都算多,我鍾意佢有香蕉仔雪條,係兒時回憶啊🥰
🥛🧧記得最後一定要同店員講想試吓盲盒開運
甜品,其實係一個加咗幸運符嘅酸奶,每個人抽到嘅幸運符都唔同,睇吓今日你嘅運程係點樣☺️好玩又好味。