2017-06-28
媽媽係個煮開中菜既煮婦,最近佢話天氣熱到唔想煮飯,所以帶左佢地食D非中式既菜 - 日式鐵板餐。MEAT KING 位置須要揾揾,離開銅鑼灣地鐵站要行約10分鐘,另外要行一層樓梯先到依間餐廳。餐廳地方寬敞舒適,座位坐得舒服,今晚係平日,不算多人。由叫餐起,限時1.5小時。我地叫左芝士漢堡扒同厚創漢堡包,另外加左$58要個BUFFET SET。BUFFET SET﹕可無限供應沙律、有唔同野飲同甜品。如果去到必定要叫,一黎抵食,二黎印象中係無水提供,沙律材料好新鮮,款式又多。芝士漢堡扒﹕已叫左最細SIZE既漢堡扒,上枱時見到好PEPPER LUNCH既上菜法,熱騰,之後倒下醬汁,冒煙了。芝士同漢堡扒非常匹配,漢堡扒感覺好厚、好JUICE,啖啖肉。厚創漢堡包﹕厚厚的漢堡、配上洋蔥圈、芝士、蕃茄、酸瓜、生菜。另外,仲有薯條同茄醬置旁邊。漢堡包又厚又高身,個口咬唔曬,要分開幾黎食,漢堡非常JUICE,厚厚的漢堡爆左一大PAT汁,配上新鮮既配料,中和漢堡既膩。食左一半,已感到好飽。薯條香脆可口,SIZE似麥當當既薯條,但比較口感同調味料上,佢就脆身同入味好多。
芝士漢堡扒
厚創漢堡包