2020-06-01 184 views
生日月老友帶我食好野老友問我生日想食乜,我話想食燒肉,老友篩選了三間比我再揀,我就揀咗未食過嘅「響」。麻煩晒老友個多星期前打去訂位被安排在近出入口的二人座位,都好OPEN, 這兒嘅人出入也要佩戴口罩😷晚上未夠6點半,都已經滿座入座前經過甜品區,已被滿滿movenpick雪糕吸引著,諗定一陣要食番兩杯 坐下不久已送一一盤雜錦刺身拼盤、燒肉拼盤同二人一隻的龍蝦🦞一開波嘅燒肉拼盤有美澳牛、日豚同雞,佢地都有名牌㗎第一輪嘅刺身拼盆looks good 有海膽、甜蝦、帶子、油甘魚、八爪魚 海膽OK喎甜蝦好大隻龍蝦唔算肥大隻,但都算多膏同新鮮豆腐海帶湯蔬菜有菠蘿、南瓜、茄子、、青尖椒、菇菌等前菜中有沙律、小吃等用嚟燒嘅蝦都好大隻除了牛再加單,尐日本米澤豚都好味,仲有試腎刺身再點,再點嘅就無第一輪嘅咁大盤同擺得咁靚不過加單嘅就耐咗尐先出現放題或自助餐好少見酒精飲品都咁多選擇,仲要都係包埋喎 有清酒、梅酒、柚子酒、紅酒、白酒這點加晒分試了梅酒同柚子酒,我對酒無研究,只係淺嚐,味道我覺得OK,唔會因為任飲而水汪汪除了酒精類,當然少不了果汁汽水除了MOVENPICK雪糕,仲有Dreyer同菠蘿冰條工作
生日月老友帶我食好野

麻煩晒老友個多星期前打去訂位

晚上未夠6點半,都已經滿座

坐下不久已送一一盤雜錦刺身拼盤、燒肉拼盤同二人一隻的龍蝦🦞

一開波嘅燒肉拼盤有美澳牛、日豚同雞,佢地都有名牌㗎

第一輪嘅刺身拼盆looks good

有海膽、甜蝦、帶子、油甘魚、八爪魚
海膽OK喎

甜蝦好大隻

每兩位送一隻波士頓龍蝦

龍蝦唔算肥大隻,但都算多膏同新鮮

豆腐海帶湯

蔬菜有菠蘿、南瓜、茄子、、青尖椒、菇菌等

前菜中有沙律、小吃等

用嚟燒嘅蝦都好大隻

除了牛再加單,尐日本米澤豚都好味,仲有試腎

刺身再點,再點嘅就無第一輪嘅咁大盤同擺得咁靚
不過加單嘅就耐咗尐先出現

放題自助餐好少見酒精飲品都咁多選擇,仲要都係包埋喎
有清酒、梅酒、柚子酒、紅酒、白酒
這點加晒分

除了酒精類,當然少不了果汁汽水

除了MOVENPICK雪糕,仲有Dreyer同菠蘿冰條

工作人手雖然唔多,但每位工作人員都好有幹勁,好NICE有禮貌,而且動作快;唔會因為做到無停手而黑面

食物飲品OK之餘,服務都一樣要keep住呀!

一定會再來
2020-05-22