2017-07-24 221 views
記得兩年前同朋友第一次試呢到嘅窩夫,一試難忘,今日終於食第二次。由於每人都要嗌一杯野飲,我嗌左仲夏熱帶水果茶,男朋友嗌蔓越莓蘋果茶。水果茶係用茶壺裝,份量好多,都算有兩杯。以往喺餐廳飲水果茶,有唔少都係由香橙/熱情果味,覆蓋晒其他水果嘅味,但呢個水果茶唔會太酸。飲落係蘋果同提子嘅味多啲,清甜!相反,唔推介蔓越莓蘋果茶,飲落好似利賓納,莓嘅味好假,甜得好唔自然。黃金烏魚子蒜香意大利麵,比較重口味。蒜香好易食得出嘅,幾惹味但真心咸。另外份量好少,一個人食都未必夠。好彩仲嗌左個窩夫,兩個人嘅話,嗌$300左右食物已經夠飽,因為甜品飽肚,飲埋杯飲品係好飽。窩夫嘅配醬有士多啤梨醬、煉奶同楓糖漿(?),加埋雪糕、忌廉、士多啤梨同朱古力,口感好豐富!煉奶嘅味好突出,好好味。雪糕都算夠,令到窩夫唔會好乾。重要嘅係窩夫本身都算鬆軟,唔會太重麵粉味。總結黎講幾滿意,一邊食又可以欣賞窗外風景,幾寫意。

總結黎講幾滿意,一邊食又可以欣賞窗外風景,幾寫意。
仲夏熱帶水果茶
蔓越莓蘋果茶