2020-10-25 96 views
Fuhn今日森仔和女友去到銅鑼灣行街睇戲。行到累累到,就搵左間opemrice熱評既Fuhn新式越南野試下🤪🤪首先,餐廳🍴位置非常方便,係cwb mtr 行過去真係好近👍🏼餐廳嘅裝修新式,光猛乾淨。而座位相隔一定嘅距離,有足夠空間讓客人安心談天傾偈。特別在疫情期間,更能保持1.5米距離,客人能夠安心自在於衛生嘅餐廳環境享受食物。而餐牌亦都製作精美,能夠展示食物的原圖,讓客人能夠放心選取食物,真貼心🤩🤩講反食物方面,森仔當天叫左4種食物:美國安格斯生牛肉金邊粉,是拉差雞翼,特色Fuhn飯和鹹蛋黃薯條。美國安格斯生牛肉金邊粉e個粉真係真材實料,當中既美國安格斯生牛肉真係好好食,肉質鮮嫩,厚薄適中。當用熱清湯焯熟,真係好正,能夠食到食材的鮮味和肉汁,牛味幾濃😍😍😍🥰🥰而清湯個味道亦都好好,不會太清淡👍🏼👍🏼👍🏼金邊粉配清湯和美國安格斯生牛肉真的10分相夾,滿分100分👍🏼是拉差雞翼是拉差雞翼是當日森仔覺得最最最好味的一個小食。因為雞翼煎得十分香脆,外脆內軟,滿滿的肉汁在內!而且份量十足,隻隻都大大隻,合共4大隻。不過,最為正斗的是佢個是拉差醬汁😍😍😍😍果種酸中帶辣,配上香脆口感既雞翼,真係正
Fuhn
今日森仔和女友去到銅鑼灣行街睇戲。

餐廳嘅裝修新式,光猛乾淨。
而座位相隔一定嘅距離,有足夠空間讓客人安心談天傾偈。

美國安格斯生牛肉金邊粉
而清湯個味道亦都好好,不會太清淡👍🏼👍🏼👍🏼

是拉差雞翼
是拉差雞翼是當日森仔覺得最最最好味的一個小食。
因為雞翼煎得十分香脆,外脆內軟,滿滿的肉汁在內!
而且份量十足,隻隻都大大隻,合共4大隻。
不過,最為正斗的是佢個是拉差醬汁😍😍😍😍
果種酸中帶辣,配上香脆口感既雞翼,真係正到不得了👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼食到停唔到口😋😋😋😋

特色Fuhn飯
e個餐廳特色飯,真係好有越南🇻🇳特式。
因為佢包含了各種越南的炸物,例如:蔥油炸豬扒,炸雞翼,炸粵式春卷和煎太陽蛋。
每種都好正,份量大大份,夠晒成人食丫!
我最欣賞嘅係蔥油炸豬扒,當中蔥油的香味配上香脆的豬扒,真係滋味加倍。
而豉油配上白飯,更加開胃🤪🤪🤪

鹹蛋黃薯條
e個薯條🍟亦係好正斗。
佢用左粗薯條,口感好好!
而用鹹蛋黃鋪滿了薯條,口感和味道都rich左好多。
不過,森仔係重口味嘅朋友,所以略嫌鹹蛋黃不夠多。😂😂😂打了一點折扣

講真,整體而言,食物質素真係幾高!
價錢方面亦都好合理,所以森仔推薦大家快d試下😚😚😚