2023-12-18 64 views
Miss Fatty非常鍾意食北京填鴨,今日就同朋友食左好出名既霸王山莊😋首先,我地叫左個花雕醉雞做頭盤,酒味香醇,每一塊雞都入晒味,非常開胃😍然後,霸王小籠包就熱辣辣咁送到,小籠包內充滿湯汁,皮薄餡靚,必點❗️緊接著蜜汁火方餅夾響鈴來了。蜜汁火方是一道中國傳統名菜,竟然可以喺度食到。火方甜甜的,色澤火紅,滷汁透明,滋味鮮甜,特別夾上響鈴,有不一樣的口感,令人回味。食到差唔多,今日主角北京烤鴨出場啦🎉我地叫左半隻鴨,鴨皮非常香脆,油脂豐富,鴨肉唔會太老,配埋青蔥、青瓜同甜醬,忍唔住一啖接住一啖咁食☺️最後,我地仲叫左個蟹粉海皇炒飯🦀炒飯粒粒分明,夠乾身,唔會太淡或太鹹🐣總結🐣餐廳位於尖沙咀鬧市,店內地方寬敞,有很多招牌菜色👍🏻即使星期三都客似雲來,適合約埋親朋好友一齊聚餐,記得提早book位喔🤗

🐣總結🐣