Restaurant: Toretore Hamayaki
Terms & Details:
2016-01-06 386 views
香港嘅浜燒店唔多,今次見到銅鑼灣呢間漁獲浜燒就決定要試一試嘞鱈場蟹呀!!真係要多人先有機會食,今日就要將佢擺落肚嘞特製黑松露炙燒平目魚邊沙律平目魚刺身同壽司就食得多,沙律都係第一次因為好鍾意食平目魚,一見到就雙眼發光嘞果然冇令我失望,平目魚同平時食刺身嘅感覺完全唔同冇咗平時嘅爽口換嚟係嫩滑油香,加上黑松露油同清新嘅沙律感覺清新啱啱仲活生生嘅鱈場蟹呀...你太好味嘞!!嗚...刺身盛合八款有生吞拿魚腩、牡丹蝦、海膽、生吞拿魚、油甘魚、三文魚、帆立貝同赤貝吞拿魚腩油花滿佈粉嫩紅肉,睇見都流口水樣樣都新鮮度十足,連刺身都做得咁好!!令到我對燒海鮮更加期待呀燒喜之次,見到價錢已經有驚喜,$680一啲都唔細條皮脆肉嫩,魚脂同魚油香氣太吸引嘞!!嘩!!燒鱈場蟹呀!!蟹肉極鮮甜,再加上燒香咗嘅蟹膏又有另一番滋味師傅一直燒!!可以不停食到新鮮熱辣實在太感動鮑魚活帆立貝帆立貝分別用清酒同牛油嚟調味清酒就帶出鮮味!!不過重口味嘅我都係鍾意濃味香口嘅牛油香煎蒜片厚切牛舌,牛舌!!厚切!!我最愛嘅元素都齊晒和牛配蒜片就成日食啦!!配牛舌都一樣好味道呀!!香脆爽口,好好味呀鱈場蟹鍋,食完燒蟹腳另外嘅部份就做咗蟹
鱈場蟹呀!!真係要多人先有機會食,今日就要將佢擺落肚嘞
特製黑松露炙燒平目魚邊沙律
平目魚刺身壽司就食得多,沙律都係第一次
因為好鍾意食平目魚,一見到就雙眼發光嘞
果然冇令我失望,平目魚同平時食刺身嘅感覺完全唔同
鱈場蟹
啱啱仲活生生嘅鱈場蟹呀...你太好味嘞!!嗚...
刺身盛合八款
吞拿魚腩油花滿佈粉嫩紅肉,睇見都流口水
燒喜之次
燒喜之次,見到價錢已經有驚喜,$680一啲都唔細條
皮脆肉嫩,魚脂同魚油香氣太吸引嘞!!
師傅一直燒!!可以不停食到新鮮熱辣實在太感動
鮑魚、活帆立貝
鮑魚活帆立貝
帆立貝分別用清酒同牛油嚟調味
清酒就帶出鮮味!!不過重口味嘅我都係鍾意濃味香口嘅牛油
香煎蒜片厚切牛舌
香煎蒜片厚切牛舌,牛舌!!厚切!!我最愛嘅元素都齊晒
鱈場蟹鍋
鱈場蟹鍋,食完燒蟹腳另外嘅部份就做咗蟹鍋,蟹肉鮮甜就唔洗再講
湯同菜吸收咗蟹肉嘅精華就令人得到停唔到口嘞
味噌蟹甲羅燒
味噌蟹甲羅燒,香港唔係周圍見到,甲羅燒我好鍾意架
其實已經食完鱈場蟹!!不過都真係好想食呀
蟹蓋裝住滿滿嘅蟹肉蟹膏,再加埋鵪鶉蛋!!香濃惹味,膽固醇萬歲
白貝
白貝,厚肉!!鮮味!!一啖連埋啲汁食埋!!
柚子雪芭
食埋個柚子雪芭,今晚實在太大滿足嘞!!
當然食得浜燒唔會平得去邊,不過呢度定價真係非常親民,絕對值得一試再試!!
鱈場蟹
燒喜之次