2021-08-22 1325 views
以前細個第一次食燒肉,係食韓式燒烤放題,當時覺得驚為天日,以前韓式燒肉多數用獨特既醬汁醃製,覺得好惹味,鍾意食個味多過肉既本身,所以以前唔重視D肉質得唔得,個味好食就得架啦。依家人大左,食多左唔同既餐廳,發現原來肉質唔同係好大分別,韓牛既肉味特別濃郁,依家唔會好似以前咁,太濃既醬汁反而遮蓋本身既肉味。 今日食左呢間韓燒,叫左個套餐,食物一到已經流晒口水,好靚仔咁喎。油脂分佈好均勻,燒左一陣已經油花出晒黎,一放入口,肉味先 滲透喺口腔入面,再黎好香既肉汁流出,好滋味。韓燒最正係爐側邊既芝士同蛋漿, 雖然好膩,但芝士既香濃,令人越食越想食。呢間真係唔錯,本身肉質好有彈性,D調味又唔會太濃,啱啱好,坐得都好舒服。下次再試其他野食先
以前細個第一次食燒肉
,係食韓式燒烤放題,當時覺得驚為天日

今日食左呢間韓燒,叫左個套餐,食物一到已經流晒口水

呢間真係唔錯,本身肉質好有彈性,D調味又唔會太濃,啱啱好
,坐得都好舒服。下次再試其他野食先
2021-08-03