2017-08-09 82 views
Burgeroom銅鑼灣店想去好耐,但每次經過都排長龍,無食到。平日4pm同個fd食個tea,黎左尖沙咀店,有位,終於比我食到地方好大,環境唔錯,喺美麗華商場二樓,好易搵到。牛油果芝士薯條嘩,最上層勁多牛油果醬之後係勁多溶左既芝士,勁大份粗薯條。大愛~呢個組合勁夾,薯條又係即炸好,配埋牛油果醬同芝士,好好食牛油果芝士牛肉漢堡平日食漢堡,必揀煙肉芝士牛漢堡,但今日想清少少,所以唔想要煙肉,揀左牛油果醬。厚厚既一層牛油果醬同牛肉漢堡好夾,連埋塊厚蕃茄,生菜一齊咬落去,有種小清新感,中和油腻既感覺。成個包好大個,而且塊牛肉好厚身,咬落好多汁,好有牛味,好食香脆雞肉芝士漢堡叫左一個牛肉漢堡,所以叫一個雞肉漢堡,兩種都試下。開頭以為雞肉漢堡,係用雞肉整既漢堡扒,圓型一塊。侍應攞到黎,原來係一大塊雞扒。大過個包,我地都忍唔住"嘩"左一聲,都真係好大塊雞扒外頭炸得好香脆,里面好嫩滑,都好食Hot cappucino平時漢堡通常配汽水,啤酒,Snapple之類,但今日咖啡癮又發作,叫左杯熱既cappucino,咖啡味唔錯,奶泡都幾滑

地方好大,環境唔錯,喺美麗華商場二樓,好易搵到。

牛油果芝士薯條
嘩,最上層勁多牛油果醬
之後係勁多溶左既芝士,勁大份粗薯條。大愛~
呢個組合勁夾,薯條又係即炸好,配埋牛油果醬同芝士,好好食
牛油果芝士薯條

成個包好大個,而且
塊牛肉好厚身,咬落好多汁,好有牛味,好食

香脆雞肉芝士漢堡

雞扒外頭炸得好香脆,里面好嫩滑,都好食
香脆雞肉芝士漢堡

Hot cappucino
平時漢堡通常配汽水,啤酒,Snapple之類,但今日咖啡癮

Cappucino

• 牛油果醬芝士薯條