同3個好耐無見既朋友食飯,其中一個話天口熱唔打邊爐,怕燥熱,另外兩個提議食放題應有盡有,佢地兩夫妻話呢間同朋友食過幾多野食選擇,性價值頗高,所以預先夾定日子,book好枱開餐。假日七點上到黎,電梯一開好多人等位,好彩book左枱無遲到。老納我特登晏晝同下午茶都都唔食,就係為左留番個肚嚟食放題,所以一坐低係咁喪點。頭盤當然唔少得就刺身一大盤啦,刺身一定係少不了重要大量咁食先最痛快。必點: 剌身系列食放題, 當然要點剌身"暖暖"胃啦!我們點了甜蝦、赤貝、三文魚、油甘魚、 鮑魚片、大赤蝦、象拔蚌、三文魚 ,帶子等等,幾乎樣樣都點d。三文魚既紋理清晰 ,肉質橙紅鮮豔唔發白;甜蝦刺身大隻厚肉 ,味道鮮美肉質嫩滑 ,很肥美新鮮,貝類都好新鮮好爽口非常好食,帶子好鮮甜每款刺身都不錯吃,我們encore左三次刺身,4條友都食到好滿足。 食完生野就係時候要飽飽肚,食壽司有啲飯落下個肚,手卷壽司令人回味, 紫菜都好脆。再嚟梗係要試吓啲特色嘅卷物,呢個海膽鵝肝帆立貝壽司& 海膽磯之雪大蝦卷有齊晒我最鍾意嘅海膽、鵝肝、帆立貝同甜蝦,食落相當之鮮味,一次過幾種口味入口,正。除左魚生刺身壽司,仲有唔少熱食可供選擇

除左魚生刺身壽司,仲有唔少熱食可供選擇,跟著就黎料食下熟食,可以吃到飽。

金黃香脆的芝麻炸雞翼,外觀金金黃黃好吸引,入口肉好嫩滑,酥脆好吃。
焗蠔用咗沙律醬, 蟹子同埋菇 一齊去焗,酸酸甜甜咁好惹味,相當之香口且加埋沙律醬好令人想一食再食。
當然唔少得燒菠蘿,燒烤過嘅菠蘿會更加香甜, 因為菠蘿嘅水份經燒熱後就會被蒸發,菠蘿水份流失既同時比例上糖份會多左而令整體更甜,帶少少微酸,又係食左3轉先夠喉。

每次去食放題一定會叫呢d炸香芋丸、榴槤炸彈同炸芝士年糕,新鮮即炸既炸物報辣辣,香口之餘內裡既餡滑滑,真係超吸引。
炸物當然唔少得點天婦羅, 好脆口惹味,正
蒜片牛柳粒同牛舌既肉質都嫩口,係牛柳煎得香蒜味好入,牛肉汁仲keep到,惹味。

飲品方面,款式比其他放題店既選擇多好多,有成廿幾款飲品揀,仲有梅酒可以飲,如果唔想飲冰凍既罐裝/樽裝飲品,可以自己沖熱茶茶包。

我試左呢度既夢幻特飲----芒果誘惑&紫貝天癸白桃梳打,酸酸甜甜,幾清爽開胃。

整體來說,呢殊放題確係有水準,一個價錢可以任食高質既野食,服務亦唔錯。偶爾想同朋友大吃大喝一番,滿屋確實係唔錯既選擇。離走既時候仲食埋個綿密軟滑口感movenpick既雪糕先走,感覺超爽的說!!!!!
2018-04-29
Type of Meal