2018-01-13
minipapa今日來到「飯堂」之一,太興。由於今日不太餓,糾結咗一番,都係點咗最愛嘅羅宋湯通粉,開胃又美味。哩個餐都係minipapa最愛之一。適合不太餓但又口痕痕嘅時候選擇。今日星期六,無諗到7、8分鐘個餐就送上,非常有效率。羅宋湯通粉配四式卷。今日四式卷炸嘅火候恰到好處,表面炸到完全金黃色,但望落好乾身,唔會好油膩。而羅宋湯通粉我每次都覺到份量太少,畢竟你哋睇張圖片,啲湯同粉係差不多滿瀉咁濟!😂但職員曾經回應,每份羅宋湯通粉嘅份量係定咗嘅,所以不能隨意增減。好吧,只能接受「圖片僅供參考」。點解minipapa咁執著?皆因碗羅宋湯通粉實在太好味啦咁細一碗根本就唔夠喉!湯料足,湯味濃郁,啲通粉完全吸收曬啲湯味,開胃到食唔停口!每次我都慢慢食,驚太快享受完哩份美味!四式卷內裡完全無炸燶㗎!一口咬落去仲會有「嗦嗦」聲!金黃松脆嘅腐皮包裹住嫩白嘅肉卷,肉卷輕微夾帶著芹菜同芫茜,但完全唔影響品嘗,連一向抗拒芫茜嘅minipapa都接受到,仲有蟹柳卷做夾心。四種口感,香脆、嫩滑、爽口、軟熟,一次過體驗曬!最後不得不提太興嘅熱檸茶,一直係我不二的選擇。咁多次都無機會單獨讚下佢。我飲過咁多地方,唯
今日星期六,無諗到7、8分鐘個餐就送上,非常有效率。
羅宋湯通粉配四式卷
最後不得不提太興嘅熱檸茶,一直係我不二的選擇。咁多次都無機會單獨讚下佢。我飲過咁多地方,唯一一間唔需要撈起啲檸檬,杯茶都完全唔覺得苦澀嘅。數熱檸茶,minipapa暫時覺得只有太興做嘅最好!