露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
想食5️⃣g_ys 點知勁多人😩 唔想等位就不如係附近搵野食,斜對面見到呢間「露面手工拌麵」,對麵食有點要求既我覺得一試無妨😏.餐廳選擇比一般麵店多,除左麵食,仲有前菜、小食、水餃雲吞類...價錢都係幾十蚊,對比一般灣仔店鋪黎講算平。.坐低即係擇個麵食,有分四大手工麵(包括:蛋麵、BiangBiang麵、擔擔麵、菠菜寬麵),叫左「瑞士雞翼撈Biang biang 麵 $82」午餐會包埋野飲同前菜,雞翼不錯,有4大隻,瑞士雞翼汁不會過甜又入味,個麵食真係幾特別,又薄又幼但係好好咬口,唔算超硬得黎又掛湯,簡單撈麵都好夠食。.小食類就叫左「秘制醉豬手$55」同「韭菜豬肉水餃(5粒) $30 」,水餃🥟皮薄,個餡料好似素餃個種香味,下次黎一定會encore, 醉豬手份量ok但個人覺得有點硬身,可能比較適合中意爽口既朋友。「野生松茸鮮雞湯$38」呢個雞湯幾抵食,足料又大碗,啖啖都係精華但都唔貴。最後最想介紹個「芹香麻醬雞絲粉皮 $42 」店家一點都唔吝嗇,比超多麻醬,加上係好大碟得黎個粉皮好爽口👍🏻好味道 .食唔成薯條又比機會我試新餐廳😘😘😋,個人覺得算抵食,同埋都坐得舒服😛

• 芥香麻醬雞絲粉皮
  • 野生松茸鮮雞湯