2019-09-20 126 views
早排係網上見到呢間火鍋店好似好正咁,以粉紅色為主,而且仲要見到好多朋友都去左食,所以一早book定枱,同友人黎試試!接待處附近位置放有小食和飲品,令要等位的朋友可以食住少少野先!店員的服務也不錯,講解完湯底後離開前會乎躹躬,感覺很有禮貌!這裡是用I Pad落單的,很環保而且方便,火鍋配料亦有很多不同的選擇,令到我地最後都點左唔少野食!而這裡的醬料區都有幾多不同醬料可以揀,而且還有生果、小食可以拎!滋補養生香辣鍋拼膠原蛋白養顏美容鍋,香辣鍋內有人蔘,點了小辣都幾辣!膠原蛋白養顏美容鍋內的配料有豆腐、菇類外,竟然還有元貝乾,真係好有驚喜!湯底味道清甜,飲落都feel到有點黏口的感覺,飲完真係覺得自己多左好多膠原蛋白!竹蔗茅根、洛神花茶,兩者只需要俾$23就可以冇限添飲!飲品都不會太甜,夠凍也可解辣!火鍋配料我們真的點了很多款,不過因為好多可以點半份,所以又未至於食唔哂!另外點餐後都會有單給予你,單上都會有寫到每款火鍋配料需要淥幾耐的時間,那就不怕整得太耐破壞材料。花雕甘榜雞(半份),雞件唔會切得太細件,唔怕食到碎骨!花雕味都幾濃,雞肉嫩滑!台灣新鮮鴨血(半份),鴨升每份都切得幾大份,唔怕係

花雕甘榜雞(半份)
台灣新鮮鴨血(半份),鴨升每份都切得幾大份,唔怕係湯裡面整爛!鴨血質地都幾滑,而且唔會太實,都好吸湯的味道!
豬腦(半份),友人唔知幾時開始喜歡吃,食落感覺好漿口,但係幾得意的感覺!
魚子墨魚滑
魚子墨魚滑,墨魚滑夠彈牙,因為有魚子的關係,令口感更豐富!
美國安格斯牛小排(半份)
美國安格斯牛小排(半份),牛肉味濃,食落都幾juicy,好有質感!
嫩肩小羔羊肉
嫩肩小羔羊肉(半份),羊肉切到一卷卷好靚,味道唔會太羶。
豬黃喉
豬黃喉(半份),根據他們建議淥的時間,豬黃喉爽口彈牙,如果用上香辣鍋淥更加惹味!
竹筍(半份)、蓮藕片(半份),兩者都是吸味的蔬果,不論放香辣鍋或是美容鍋,味道都好正!
柚子沙冰
臨走前店員還會送上柚子沙冰,可以清清口腔,也能降降火!

這間餐廳除了食物質素不錯,服務也很好,而且還有一個小朋友的小型遊樂場,唔駛怕他們悶,下次會再同其他朋友黎再食!
2019-09-19
花雕甘榜雞(半份)
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 花雕甘榜雞