2022-05-13
今日同朋友黎到哩間懷舊風火鍋餐廳打邊爐。餐廳裝修相當特別,行港式懷舊風,環境設計同桌椅全部模仿七八十年代既大排檔,而且會提供懷舊竹籮比客人放袋。點餐紙上面有唔少食材可以選擇。🌶️開胃小食(酸辣青瓜、木耳及花生)$20碟🥢醬料每位 $18🔥今晚卜卜蜆鍋 $198湯底鮮甜香辣,就咁飲個湯會辣啲,用嚟碌火鍋配料就啱啱好!入面有新鮮無沙既蜆肉,唔少芽菜同芫荽。🐂頂級安格斯牛頸脊(例牌)$268牛肉份量唔少,而且紋理好靚,入口肉質鮮嫩,牛味都幾濃,真係幾好食。🐟脆鯇片 $75脆鯇片擺款都幾靚,竹葉上面大約有十多片,切成蝴蝶狀,入口質感爽嫩,非常新鮮,幾有驚喜。🥬雜菜拼盤 $88拼盤包含唔同種類既蔬菜,包括生菜、蕃茄、粟米、木耳、娃娃菜、萵筍片、淮山片同油麥菜,全部蔬菜都新鮮爽脆。🥤可口可樂及零系可樂 $16支佢哩到提供既係我最鍾意既玻璃樽裝可樂,玻璃樽版本既可樂特別夠氣好飲~整體黎講,餐廳環境非常有特色,火鍋食材亦相當新鮮,係同朋友打邊爐,聚一聚既好選擇。
點餐紙上面有唔少食材可以選擇。
🌶️開胃小食(酸辣青瓜、木耳及花生)$20碟
🥢醬料每位 $18