襯住天氣好出去灣仔行下春園街~春園街餐廳選擇好多,今日主要想放縱一下食菠蘿油!本來經過一間新式冰室都想入去試試,但行前幾步比舊式冰室既伙計問句:「幾多位?埋便有卡位!」就吸引左入去。假日下午茶時間人流雖多,但茶餐快來快去都唔洗點等位。我地兩個人叫左一個菠蘿油 ($9)一個蛋撻($6)一個凍奶茶($22)。🌟菠蘿油:菠蘿包皮好脆好香,牛油份量岩岩好(試過係其他地方食牛油太大舊反而令到舊包好淋) 呢到既菠蘿油10分推介!酥皮蛋撻:比較細個,可以一試。🌟凍奶茶:香!滑!鐘意港式奶茶既要去試一試等埋單既時候見到格離枱食緊西多同鮮油餐包!睇落都好正,下次再去一定要試埋!另外不得不讚伙計們既友善。你可以有時間諗食乜同慢慢食,唔會好似想你拿拿聲食完咁👍🏻👍🏻👍🏻
襯住天氣好出去灣仔行下春園街~
春園街餐廳選擇好多,今日主要想放縱一下食菠蘿油!

菠蘿油,酥皮蛋撻,凍奶茶

酥皮蛋撻:比較細個,可以一試。

🌟凍奶茶:香!滑!鐘意港式奶茶既要去試一試

2018-05-22
$30 (Tea)
菠蘿油,酥皮蛋撻,凍奶茶
  • 菠蘿油