2020-08-19 210 views
經過旺角見到呢間裝修幾靚嘅表手調飲品店,大熱天時想飲返杯清新解渴嘅飲品。睇咗好耐,我見到平時好似好少見到嘅氣泡茶, 所以就問下店員推介咩口味好。店員非常有禮貌,佢話如果想清新解渴嘅話,不如試下原片西柚香橙氣泡茶啦。咁我就叫話好啦,佢又再問要唔要少甜少冰,因為平時出去飲嘢,正常糖都好甜,所以我叫咗少甜。等咗大幾三分鐘, 店員就送上杯嘢飲喇。杯西柚香橙氣泡茶個改表都幾靚,有啲漸變色咁。味道方面,有淡淡嘅茶香,佢地好細心咁將啲西柚同埋橙變成一粒粒,令你每一啖都食到啲新鮮果肉,唔係粒粒橙嗰種,成杯野都真係好解渴,但如果茶味再出啲就好喇。同埋我叫咗少甜,但飲落都真係唔係好甜,利申我平時飲嘢飲開微甜都覺得甜, 所以建議大家飲呢杯嘢嘅時候可以叫返正常甜就ok喇。 有樣嘢好搞笑嘅係, 我飲緊嘢嘅時候間鋪頭喺度播緊「點解咁x肥 點解咁x肥 因為你食嘢求x其」, 我笑咗,但好彩我飲緊杯野係唔肥㗎啫😂另外我仲見佢有啲日式茶漬飯,好似幾好食咁, 相信係健康之選,下次試下先。門口仲有個蛋糕櫃,都好似好好食咁,有機會嘅話食完再話比大家聽好唔好食啦😉
經過旺角見到呢間裝修幾靚嘅表

原片西柚香橙氣泡茶