2018-12-17 394 views
今次同女朋友又去左深水埗搵呢間好多人排嘅馬來餐廳 我地黎過兩三次 每次都起碼排十五分鐘以上 雖然每次都要等 但係都俾呢間餐廳嘅美食而吸引 搞到又排隊😤呢間馬來餐廳最出名嘅美食莫過於係佢哋嘅肉骨茶!呢間肉骨茶嘅藥味唔係太重,但又唔會比骨味蓋過,恰到好處!我就叫左皇帝骨肉骨茶,椰漿飯,流心蛋,仲有馬來拉茶。我將流心蛋撈左落椰漿飯入面,再配皇帝骨呢個自選組合非常好食,個皇帝骨唔會太肥,點佢哋嘅醬汁推介,配搭一舊皇帝骨,一啖流心蛋椰漿飯,好滿足🤤而且佢哋仲可以任添肉骨茶,唔夠可以飲到夠!而女朋友叫左呢碗褔建檳城老鼠粉,加埋辣醬!呢個味道好開胃,隻蝦又好鮮,配搭非常好!仲叫埋呢杯椰汁班蘭冰,接唔接受到班蘭嘅味道就見仁見智,但係呢杯嘢飲就好足料,裡面仲有西米露,算係咁!女朋友就話好好飲,但係我都係鍾意馬來拉茶多啲。最後我哋仲叫咗檳城香炸滷肉卷,外面係腐皮,入邊有沙角、芋頭、滷肉,味道幾特別,都算唔錯,配搭埋辣醬,真係有少少辣,唔食得辣嘅朋友要注意⚠️總括來講,呢間馬來餐廳值得回頭再食👍🏾

而且佢哋仲可以任添肉骨茶,唔夠可以飲到夠!

總括來講,呢間馬來餐廳值得回頭再食👍🏾