好耐無去過土瓜環啦,同以往一樣人頭湧湧,可能因為臨近打風🌪️唔少人都去買定啲餸擺係屋企做準備🌽而我今日我去附近行左圈,去左餅店買左個布甸包就去左呢到食個下午茶車仔麵啦🍜。🐒淨餸五款💰$58👉🏻蘿蔔清湯+秘製辣汁👉🏻爽滑豬潤$14👉🏻菜脯蛋餅$12👉🏻滷水雞中翼$12👉🏻唐生菜$11👉🏻韮菜$11佢係一間新裝修既車仔麵館,所以成間店舖好光猛同新淨🪑而有別於一般車仔麵店,佢地仲有供應唔同飯餐同炒野,好多選擇不過因為今日我係隨便食個下午茶🫖所以我就嗌左淨餸,主要試下佢地個湯底同啲推薦配菜🥘第一次車仔麵有菜脯蛋餅🥞真係好特別,而湯底個辣汁都唔會好辣,令清湯更惹味。🐒秘製豬扒💰$32小食方面因為可以嗌滷水雞中翼做餸,所以我就揀左秘製豬扒🥩一碟有2塊,而且都好入味,即叫即整果然係好味啲😋

🐒淨餸五款💰$58

👉🏻蘿蔔清湯+秘製辣汁
👉🏻爽滑豬潤$14
👉🏻菜脯蛋餅$12
👉🏻滷水雞中翼$12
👉🏻唐生菜$11
👉🏻韮菜$11

第一次車仔麵有菜脯蛋餅🥞
真係好特別,而湯底個辣汁都唔會好辣,令清湯更惹味

🐒秘製豬扒💰$32