2017-08-26 1058 views
曾經成日去依間外賣店,但因為等外賣既時間越來越長,所以近排都轉咗去其他地方食.其實其他人點既餐好快就有得攞,偏偏我點既一係就啱啱賣晒要即刻整,一係就好搶手要等其他幾個客人攞完先到我.外賣既選擇唔多,基本上長期都係果幾款.依度好在有個簷篷,等外賣果陣如果好猛太陽或者落雨都有個地方避下.今次叫咗個涼瓜煎蛋飯,我習慣將餸撥去飯盒另一面,起碼隻蛋唔會阻止扒飯吖嘛.今日照常咁做,竟然發現飯盒左上角應該有飯既地方吉咗一個窿仔.又無理由為咗慳返果2啖飯架,真係唔知搞邊科.蛋睇落乾咗啲,即係少油啦.咁都好既,就係為咗健康先食涼瓜煎蛋啫.但就因為乾身,本身略咸既蛋就顯得更咸喇.涼瓜切得好薄,無乜質感,加上連埋幾咸既蛋一齊食,就更加食唔出味道.

2017-07-28
Type of Meal