lubu852
海鮮拼盤新鮮又抵食,其他菜式都好高質👍
lubu852
Level 4
2025-09-21
Follow
QRE Plaza 有好多臥虎藏龍嘅餐廳,25嘅The Oyster House就係其中一間,食物質素高,環境又好又有氣氛👍 我最鍾意坐佢圓形嘅卡位🥰

嚟到生蠔海鮮吧,seafood Platter 同酒就真係唔少得㗎喇, 酒就叫咗house white同埋house red 各一, 真心覺得兩隻酒都唔錯,尤其是白酒,仲要係食海鮮,真係值得一試🫶🏻

🌟seafood platter (二人份)
好抵食, 有生蠔、黃金螺、北海道帶子、日本磯煮鮑魚各兩隻,再加四隻紐西蘭青口, 星期一同星期二竟然99蚊就食到😍😍 生蠔方面係好新鮮,帶子位切好曬,純粹享受生蠔嘅海水味同鮮味, 其他海鮮都好好食,一定要叫😎

🌟炭燒加拿大帶骨豬鞍
真係好耐未食過咁好味嘅豬鞍, 外面焦香,裏面竟然做到啱啱好, 粉嫩juicy, 絕對係我今年食過最好味嘅豬扒, 二百幾蚊食到呢一個真係超值!

🌟香辣蒜片橄欖油意粉
呢個意粉我屋企都有煮, 佢有幾個位做得好好味, 第一意粉al dente; 第二 蒜頭啲味出曬嚟, 第三歐芹味都好香, 整個意粉做得好好👍

The Oyster House 嘅生蠔同海鮮就真係好好食, 但係估唔到佢啲西餐都咁高質,酒都唔錯, 我每次食凍海鮮都會叫啲熱食,呢一間一定能夠滿足到兩個需求,而且環境又好,又有情調,真心推介🫶🏻
Like
Ratings