2020-06-20
海鮮拼盤夠抵食 餐廳亦好適合打卡~~~收工約咗朋友重臨我哋中學時期成日流連嘅北角 一別10年 原來呢一帶同以前已經唔同咗好多 想當年我哋成日食開嘅餐廳已經不復存在 取而代之嘅係 好多未食過嘅新餐廳 成個環境都好咗好多 仲多咗北角匯 食完飯可以去海邊行下~~~係好多餐廳面 我哋最後揀咗呢一間食火鍋同小炒嘅餐廳 佢哋有好多種湯底 選擇好多 啲名仲好搞笑添 朋友本來想食建寧公主麻辣卜卜蜆但係又驚天氣太熱 食麻辣會食到個人仲熱 所以最後都係食咗比較消暑嘅吳三桂冬瓜瑤柱湯底~~~除咗湯底多之外 佢哋嘅火鍋料都唔少 但由於我哋兩個女仔食 又怕肥 所以唔算叫得好多 淨係任性咁叫咗一個我哋都好想食嘅芝士腸同鴨血 之後就揀咗高蛋白質低熱量嘅海鮮拼盤~~~芝士腸仔就係正正常常嘅芝士腸 只不過我哋兩個咁啱都好鍾意食芝士腸 所以先叫 不過由於呢度嘅湯底好食 所以就算只係煮個正正常常嘅芝士腸都好似好食過普通喺屋企用清水黎烚芝士腸~~~鴨血:好滑好滑 同之前喺台灣食到嘅差唔多而且大大件唔會太容易散 點少少辣椒豉油食就最正😊~~~海鮮拼盤 佢哋嘅海鮮拼盤非常之豐富 而且而家又做緊特價優惠 比平時平成$100 真係幾
~~~
海鮮拼盤 佢哋嘅海鮮拼盤非常之豐富 而且而家又做緊特價優惠 比平時平成$100 真係幾抵食 裏面有鮑魚 蜆 青口 帶子海蝦等等 好豐富 味道新鮮之餘 個樣都好靚 啱晒我哋兩個港女影相打卡
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
北角馬寶道33號馬寶學林1樓116-125號舖