2017-09-09 1449 views
今天在銅鑼灣行街,去到世貿男同事話有間日本菜幾好,所以去試下~去到5樓先知原來要係4樓搭專上去!店舖環境好有日本feel~坐得幾舒服~一坐底點左次生盛2-4人份~刺身夠新鮮,亦都係厚切,價錢$298~帶子好大片都係厚切~我最鍾意~海膽汁燒蠔~值得一試,濃烈海膽汁包住隻鐵板蠔上~海膽味濃加埋新鮮蠔一流~$98銀次特製沙律蝦-不要試,一食就知係雪蝦!鹽味黑䐁肉炒麵~其實好普通,黑椒加鹽味炒麵~$78食左三樣已經飽飽地,所以點左甜品~蒸紅豆年糕~這個好甜好濃紅豆味,因為係中間加埋紅豆溶同粒粒紅豆~岩哂我鍾意食紅豆既人$48水信玄餅~我知日本好出名,但這個外表非常吸引影相,似啫喱但没有味,所以每啖要加綠豆粉加黑糖漿入口~$48牛奶布甸配士多啤梨醬~士多啤梨醬好多,好濃,蓋過下面既牛奶布甸,所以一般般~其實唔算食好多,但已經夠兩人份量~兩個加起食左$800多,有點貴~不值的那個蝦不要試~
去到5樓先知原來要係4樓搭專上去!
店舖環境好有日本feel~坐得幾舒服~
一坐底點左次生盛2-4人份~

刺身夠新鮮,亦都係厚切,價錢$298~

帶子好大片都係厚切~我最鍾意~

銀次特製沙律蝦-不要試,一食就知係雪蝦!

鹽味黑䐁肉炒麵~其實好普通,黑椒加鹽味炒麵~$78
食左三樣已經飽飽地,所以點左甜品~

其實唔算食好多,但已經夠兩人份量~
兩個加起食左$800多,有點貴~
不值的那個蝦不要試~
2017-09-08
  • 海膽汁燒蠔