1K
2023-07-05 38 views
磯之水產價錢💲: $150/ $68/ $68/ $78/ $68/ $88好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3/5-係觀塘想食日本野,隨便一搵見到呢間磯之水產,個名好似係日本食燒海鮮個間連鎖店咁就決定一試。有啲燈籠+海鮮bar枱的位置,整體環境都乾淨。佢哋menu有刺身、壽司、燒海鮮、沙律、串燒等好多選擇,仲有好多時令海鮮等等。-✅鯛魚薄切。鯛魚呢款白身魚唔會好腥,魚味比較淡,配酸汁食好開胃,提出鮮味😚 魚肉質感好薄,軟滑帶小小嚼頭。-✅香辣吞拿魚卷。完全食唔到係香辣,但裡面的吞拿魚蓉好綿密,好軟唔腥,存在感唔係好高,唔會覺得係食緊魚🤣-✅加州卷。入面有牛油果、蟹柳、玉子、青瓜,正常發揮🤭 面頭的蟹子滿滿,令d卷好食左好多!-🆗雞肉丸串。呢個雞肉丸串比較薄,入面軟骨好少,口感上差小小😳 面頭醬汁有d過鹹,不過沾埋蛋漿食都做到滑溜的感覺😉-✅豚肉蘆筍卷。蘆筍夠嫩,無咩草腥味😋卷住的豚肉好香油脂,唔錯😝-✅牛肉烏冬。好想食d熱嘢就叫左了!好住家媽媽煮的感覺🤪牛肉+野菜煮的湯,清甜帶肉香,裡面的冬菇、金菇、椰菜都入曬味。烏冬用
磯之水產
好味程度😋: 3.4/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3/5
係觀塘想食日本野,隨便一搵見到呢間磯之水產,個名好似係日本食燒海鮮個間連鎖店咁就決定一試。有啲燈籠+海鮮bar枱的位置,整體環境都乾淨。佢哋menu有刺身壽司、燒海鮮、沙律、串燒等好多選擇,仲有好多時令海鮮等等。

✅牛肉烏冬。好想食d熱嘢就叫左了!好住家媽媽煮的感覺🤪牛肉+野菜煮的湯,清甜帶肉香,裡面的冬菇、金菇、椰菜都入曬味。烏冬用左好似真打的讚岐烏冬,所以扁身得來好滑🥳 牛肉比較瘦,唔係d劣質肥牛,都係正常的牛肉片。暖胃的選擇。

無咩特別好食,係正常水準,試到的卷物同魚都新鮮既不過。如果過來可以一試🔥的海鮮,應該會更加香😗