2022-01-09
———📍海港城 海運中心正值聖誕節🎄我同👶🏻👶🏻都訂左附近酒店🏨嘅staycation 🤩🤩 就去左海港城呢邊覓食 好耐冇黎呢邊食飯 發覺都多左幾多餐廳 有平有貴 大家可以慢慢揀 經過呢間#海南少爺 見係食新加坡🇸🇬菜 又有肉骨菜 海南雞飯 就入左去試雖然個日係平日 但都幾多人排隊等緊位 不過等左十分鐘左右都入得 但唔知係咪都爆爆地場 啲員工都做到攰 態度略有….講番食物🤩🤩🤩🤩 叫左幾樣野食 都推介比大家❤️ 沙嗲拼盤(6 串)$88✨推介牛肉串燒 牛肉燒到外脆 入面仲保留肉汁❤️獅城脆蝦卷 $78新鮮熱辣脆蝦卷 食落仲熱到出煙 配搭埋甜辣醬 惹味❤️招牌海南雞飯 $108海南雞套餐會包埋油飯同湯 🥰 油飯好香雞油味 食落粒粒分明 海南雞肉滑❤️ 新加坡肉骨茶 $128佢呢度有兩款肉骨茶 有馬來西亞🇲🇾同新加坡🇸🇬兩款 我地就揀左新加坡 🇸🇬味道比較重胡椒味 飲完暖粒粒 岩曬冬天飲———————海南少爺 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
📍海港城 海運中心
新鮮熱辣脆蝦卷 食落仲熱到出煙 配搭埋甜辣醬 惹味
❤️招牌海南雞飯 $108
❤️ 新加坡肉骨茶 $128
———————
海南少爺 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖