2023-10-30
DHYC dimsum restaurant 價錢💲: $68/ $78/ $48/ $58/ $42/ $178/ $148好味程度😋: 4/5服務🍴: 4/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-講開茶記,今篇都講埋中菜先!呢間係將軍澳海邊主要食點心的鋪頭,室外可以帶狗仔去,假日都好受歡迎。夜晚都有做小小小菜,估唔到小菜比點心更有驚喜。可以同動物一齊食點心的地方唔多,不妨考慮呢間。店員服務唔錯👍🏻茶的種類又多,當日飲的人參烏龍同桂花烏龍都好香。-✅窩貼蝦多士。薄薄的麵包舖上蝦膠,個人更喜歡厚d的麵包,感覺會冇咁油膩🤔配搭港式鮮果沙律一齊食,感覺開胃啲,-✅椒鹽雞翼。用左新鮮雞做,望落都特別黃,好似黃油🐔咁!雞翼好大隻,炸得好乾脆,椒鹽的味道剛剛好,入面有肉汁😬 總共有3隻翼3舊鎚都唔小。-✅✅招牌小籠包。估唔到小籠包幾有驚喜!皮夠薄,入面裝住超多湯汁🤤 成半個包都有湯啊!同埋肉餡都好夠😆-✅鵪鶉蛋松露燒賣。燒賣入面的鵪鶉蛋做到小小流心的效果,幾神奇😝 但燒賣口感比較軟腍,唔係好覺肉香。-✅✅蘿蔔絲酥餅。鍾意呢個餅一絲絲的鬆化口感,做到千層的感覺。入面的白
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5
✅✅蘿蔔絲酥餅。鍾意呢個餅一絲絲的鬆化口感,做到千層的感覺。入面的白蘿蔔煮得夠清甜😗
✅✅鳳梨咕嚕蝦球。蝦球都有幾多隻,起碼7隻,每隻都彈牙新鮮。如果出面的粉漿可以更薄就好🫣 咕嚕汁調教得恰當,酸甜度各一半,好濃稠🤩仲有好多菠蘿、彩椒等配菜。
✅✅蟹肉大良炒鮮奶。呢個餸比較小食,但好好味,又好送飯😌隱約食到啖啖奶香,加蛋白炒,連小朋友都好適合食!入面的蟹肉好多,一絲絲,加小小金華火腿吊下個鹹味,食一大碗飯都唔係問題🤪