Pigfat_wantstoeat
2017-11-25
4K views
Follow
前排實在太忙無時間update
事源小妹同男朋友慶祝生日,早左成個月打去book 位,request埋window seat, 不個到職員答我無得book window seat ,要到時睇下有無位,有先比到我到,佢只能夠係remark 住我地要窗邊位
Anyway 入正題,個日book左1930,我地早左30分鐘到甘職員安排左我地去bar到坐,等佢執台
大概等左十分鐘就會有人來搵你帶你入席。
好開心有window seat😌
甘一坐底會有張印左壽星仔既名既menu

甘黎呢到食之前都做定功課,知道呢到啲野好大件,所以唔會叫好多
甘我地叫左appetizer 既半打生蠔同crab cake ,lobster bisque,center cut prime ribeye同芝士炸薯條

甘一叫完野食無耐會有人黎介紹紅酒,但係小妹對紅酒無研究,都係聽佢講咩就叫咩,最後叫左兩杯紅酒,名就唔記得了
好快就上左呢到好出名既洋蔥包,好大個,勸大家如果得兩個人就食一半就要停,因為食哂真係唔洗再食其他野,但真心比個good佢,好好食,包係熱既,好軟,好香洋蔥味,男朋友都係咁食唔停。

好快就上左生蠔,唔腥好甜,我地暴風吸入,唔洗5分鐘就食哂。
跟住就上crab cake,啖啖蟹肉,香甜,唔會好似出面啲餐廳撈埋啲粉,真材實料

再好快上左龍蝦湯,甘味道真係好濃龍蝦味,但要有心理準備,湯會濃到有啲苦

好快就上主角ribeye ,份量都幾大下,所以兩個人食都夠share 。反而個扒有啲失望,我地叫左五成熟,咁面頭係濃哂,所以食落會苦,而且食落去肉好粗,硬同有啲乾,要食到好中間先比較好食,整體塊肉真係好一般,唔值呢個價(碼整圖片影到好曚,只附上切開後的圖片一張

跟住上埋薯條,呢個真係唔會再叫,兩個人有排食,同埋啲薯條好乾,無野好講

最後我最期待畫面出現喇
有人會拎住個梳乎利岀現,寫有男朋友個名,再會同我地影相,再再再會有今日返工既員工簽名連埋岩先影既相一齊送比我地,真係好有心思

整體黎講,野食係唔錯,環境都唔錯,係台同台中間有啲啲近,啲人講野一大聲就好嘈。個到有啲職員講英文既,唔識講可以搵個講中文既職員。
為左個洋蔥包我會再去
Ratings