2019-01-21 322 views
Happy Friday 放工後,朋友約左尖沙咀食飯,提早同慶祝我生日。book左la taverna 餐廳,餐廳環境優雅舒服,帶一種浪漫情調。餐牌有不同款式既菜單,有些仲係廚師限定菜式。晚餐我地揀左前菜-雞肉溫泉蛋沙律,生菜加醬汁撈埋一齊食,好清新爽口。小食方面叫左炸魷魚,主菜方面我地一人揀左一款,我揀左今日特別廚師特別之選-手造寬蛋麵配三文魚肉醬❤️份量很多,而且味道濃郁,好多三文魚肉醬。另一碟主菜朋友揀左係veal tagliolini,有牛仔粒、肉醬⋯配合麵剛剛好的麵身。最後食埋甜品Tiramisu,擺相靚靚,入口鬆化即溶!值得一讚哩度侍應服務相當細心同有禮,點菜前都會問問客人有咩唔食⋯及推介食物,對客人非常細心,間中過來幫我地換碟!整體來講,我覺得哩間餐廳環境舒適,每道食物十分有水準,服務細心!下次節日慶祝,會再來惠顧!
餐牌有不同款式既菜單,有些仲係廚師限定菜式。
最後食埋甜品Tiramisu,擺相靚靚,入口鬆化即溶!

下次節日慶祝,會再來惠顧!