這間位於尖東海旁晚泰國餐廳, 木系裝修, 優雅舒適, 景色怡人, 的確予人悠然嘅感覺, 食物款式精緻多樣。大蝦柚子沙律蝦肉爽口彈牙, 柚子清甜多汁, 加上新鮮沙律菜, 清新又開胃。大蝦冬陰公湯蝦肉鮮味和冬陰公濃郁湯汁互相配合, 加上蔬菜和香草等配料, 口感豐富。香脆尖吻驢魚扒配青芒果沙律驢魚扒煎得金黃香脆, 魚肉鮮甜有質感, 加上清爽香口嘅青芒果沙律, 吃得好滋味。龍蝦手機麵粉絲幼滑煙韌嘅手機麵粉絲炒得好乾身, 配以鮮甜龍蝦肉, 加上酸味嘅泰式香料, 味道有層次感。西班牙豬配緬甸咖哩豬肉油香肥美, 配以香料豐富和微辣嘅緬甸咖哩, 令肉質更柔嫩, 甜酸香辣, 令人回味。雞尾酒有多款選擇, 各具特色。Basil by the bay新鮮羅勒葉予人清新芳香的感覺, 雞尾酒檸檬成分的酸度, 與羅勒的香甜味平衡。加上芝麻和毡酒薑啤, 口感順滑。Mango sticky rice martini結合了芒果糯米飯口味的雞尾酒 ,配以椰奶, 帶來豐富的濃郁柔滑口 感, 又有芒果嘅果香, 甜度適中。Namo Avant Thai Restaurant尖沙咀麼地道68號帝國中心G18號舖

大蝦柚子沙律

大蝦冬陰公湯

香脆尖吻驢魚扒配青芒果沙律

龍蝦手機麵粉絲

西班牙豬配緬甸咖哩

雞尾酒有多款選擇, 各具特色。
Basil by the bay

Mango sticky rice martini