2022-08-20
燒蝦蝦入口喺後巷,經樓梯落一層到達地庫,開門見到工業風好強,四處掛滿霓虹燈牌,有啲似台灣夜市嘅食肆feel!職員帶客人坐低之後,會詳細講解枱面上唔同用具嘅用法,其中一個鐵筒入面裝滿冰,係用嚟將喺水箱夾起嘅蝦放入去凍暈再燒嚟食。同朋友首先試吓夾蝦,一夾佢哋就向前衝,好生猛!餐廳分幾個區域,海鮮同燒物選擇唔少!➺➺海鮮區:鮑魚、蠔、扇貝、花蛤、蜆、青口、蟶子、魷魚、魚等;➺➺串燒區:雞、牛、豬肉唔少得,有大大塊自己燒完自己剪,又有剪細咗串起醃過嘅,另外有多種丸類、腸仔類串燒,而蔬菜類有部份都串起方便燒烤,基本冬菇、雞髀菇、韭菜、茄子、娃娃菜、勝瓜等一應俱全;➺➺甜品區:多種口味奶凍、一口甜品、小蛋糕、泡芙、豆腐花,本地、台灣及韓國等多種口味雪條、雪糕、甜筒!➺➺飲品區:最正係有自助生啤,燒烤必飲!基本盒裝罐裝飲品,有糖無糖俱備,仲有乳酸飲品!啤酒選擇有喜力、嘉士伯、1664,仲有Somersby !➺➺另外仲有熟食區提供粉麵、炸物小食、熟煮餸菜、湯等!自己覺得體驗幾有趣,自己夾生蝦,自己燒同用餐廳提供嘅燒烤粉、孜然粉、辣椒粉同埋其他調味料調味,自己剪鮑魚!出邊食海鮮唔平,今次可以盡情享用海
餐廳分幾個區域,海鮮同燒物選擇唔少!
➺➺另外仲有熟食區提供粉麵、炸物小食、熟煮餸菜、湯等!
自己覺得體驗幾有趣,自己夾生蝦,自己燒同用餐廳提供嘅燒烤粉、孜然粉、辣椒粉同埋其他調味料調味,自己剪鮑魚!出邊食海鮮唔平,今次可以盡情享用海鮮,一定要試吓新鮮蝦,勁多蝦膏,蝦肉好彈牙!加超多辣椒醬同蒜去燒蠔,好惹味!醃製咗嘅肉類燒完都好入味,仲保持到肉汁!試咗台灣入口嘅粉紅仙人掌珍珠雪條,珍珠同我哋平時食到嘅唔同,口感幾得意!Somersby嘅西瓜口味勁啱女仔飲!
正價時段收費: 成人$368
** 另設加一嘅服務收費