朋友約食飯,話想來呢度試下,佢仲mark 左個target 串燒併盤🤣🤣🤣睇個圖好似幾吸引咁,反正朋友己經諗好食咩,唔使我再諗咁我就坐定定等食啦🤣🤣👏🏻👏🏻約左晚上7:30 早左15mins 到,餐廳都成層咁大,就係一楝活化工廈入面,明明樓下走trendy 路線,但入到餐廳又有啲classy 感。🤣🤣 餐廳成層咁大,仲有個小小wine cellar ,同朋友飲嘢又得,食飯又得,幾好咁。👍🏻來到嘅時候,餐廳無乜人,可能因為Weekday 啦,waitress 姐姐帶我地坐低,因為等朋友關係,我地都坐左差唔多30mins 先落單 ,而且我地都有同waitress 姐姐詢問過個menu , 佢好有耐性解答我地,抵讚👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻 主要係因為朋友想食個串燒併盤寫明2-4人份,我地3個女仔唔知食唔食得晒,所以我地查詢一下份量,都係嗰句,食得晒先好嗌,唔好做大嘥鬼嘛🤣🤣 查詢過waitress 姐姐意見之下,我地決定叫左個併盤先,來到再睇下使唔使再叫其嘢食~~個串燒併盤同我另一位朋友差唔多時候到,併盤都好大份下,除咗串燒外,仲有我鍾意既薯條呀~Yoho~~🎊🎊🎉🎉👏🏻👏🏻 成個併盤連點薯條既ke

個串燒併盤同我另一位朋友差唔多時候到,併盤都好大份下,除咗串燒外,仲有我鍾意既薯條呀~Yoho~~🎊🎊🎉🎉👏🏻👏🏻 成個併盤連點薯條既ketchup ,一共俾左4款醬俾我地,我只係點過個沙嗲汁,因為其他好似好辣咁😝😝其實成個併盤感覺係抵食,因為真係幾大份 ,雖然我地之後有再叫其他嘢食,但其實食完真係好飽,不過質素我覺得其實普通,當然牛肉我係無食啦,帶子就燒完都好滑,入面軟淋淋,一啲都唔乾,翠玉瓜同雞髀菇都juicy 嘅,五花腩+辣肉腸就普通啲,但係隻蝦就好乾,食左一啖放棄左,雞翼朋友話燒得好燶所以我無事,最後我想講,本身麻麻地魚嘅我誤食左舊超鯹白膳以為係豬+ 只係燒左外面而入面生嘅三文魚都係好鯹,真係double 鯹, 個個味成餐飯or打飽隔時,纏繞左我成晚😔😔😔

我地仲叫左個蜆肉意粉,其實普通,蜆係多嘅,而且唔鯹,但佢入面竟然擺左我唔鍾意嘅蝦乾😏😏😏😏

最後我地叫左個Apple pie + ice cream , 呢個係我覺得好好食,佢係即焗,蘋果粒好足,外皮焗到好香脆,唯一係雪糕細份左,如果可以加多個scoop 就perfect la, other maybe 2🤣😝😝😝

3個女仔埋單around $700 ,唔算太貴,不過我下次來想試下個個afternoon tea 🤣🤣🤣🤣