2023-07-11 91 views
上次經過尖沙咀 ASOK Thai Garden 見到大排長龍,今次訂定位就食到啦~餐廳以泰式Fusion菜為主打,店內充滿度假感覺,仲有藤椅同塌塌米嘅座位,營造出令人放鬆嘅氛圍。✨蛋炒咖哩軟殼蟹🦀金黃脆身嘅軟殼蟹🦀,配上咖哩汁夠晒惹味。除咗有軟殼蟹之外,仲啖啖都食到蟹肉🦀 店員仲話可以加飯🍚呢!🤤✨泰式生蝦🦐刺身生蝦上面有細蒜蓉同小米椒,配搭青檸醬汁,突顯生蝦嘅清甜同鮮味👍✨香茅烤豬頸肉豬頸肉份量都算多,而且厚薄適中,烤得好香,燒得岩岩好,入口仲肉嫩爽口。✨泰式脆炸蠔餅蠔餅外層金黃香脆,蠔仔嘅份量都好多,隔咗一陣再食都仲好脆呀~✨焦糖榴槤撻一上枱就聞到濃嘅榴槤味,鍾意食榴槤既我哋點可以唔試!🤤✨Udon ThaniUdon Thani 嘅果味唔會太甜,味清爽易入口,仲有淡淡嘅酒味。
蛋炒咖哩軟殼蟹
泰式脆炸蠔餅
✨泰式脆炸蠔餅
焦糖榴槤撻
✨焦糖榴槤撻
一上枱就聞到濃嘅榴槤味,鍾意食榴槤既我哋點可以唔試!🤤
Udon Thani
✨Udon Thani