2021-02-20
嚟到k11呢間泰國菜餐廳,睇menu就發現原來係一間泰國同西式fusion嘅,仲有飲品menu都好吸引😋青咖哩牛油果帶子蟹肉新鮮麵 $148汁醬有牛油果creamy同泰式香葉嘅清新味道,帶子夠大粒,但雪藏貨冇咩鮮甜味,新鮮麵係比較厚實嘅寛條麵,食落有少少梘水味,由於比較厚實,掛汁能力一般阿閒泰脆爆燒腩仔 $88皮香脆,忍唔住肉連肥一齊食哂🤣 加埋泰式辣醬(唔係m記嗰啲😂)一齊食仲正!香辣通菜 $78好大碟,食頭幾啖好香口好搶味,但食食吓愈食愈咸,會覺得太濃味🤣所以基本上要叫返啲飲品凍柚悠 $56 (檸檬,西柚,蜜糖,茶)主要似檸檬茶加咗啲柚子茶喺下面😂 味道幾好,賣相好好,比下一杯普通好多😂椰青滑冰 $68啲冰多到要用個大碟連椰青一齊上,但一路飲(食)啲椰青汁會融,冇浸住椰青水嘅冰會愈來愈淡同由沙冰變咗硬冰粒!要快啲食哂碟上面啲冰先🤣 椰青仲可以食埋啲肉,食到好飽🤣
青咖哩牛油果帶子蟹肉新鮮麵 $148
阿閒泰脆爆燒腩仔 $88
香辣通菜 $78
所以基本上要叫返啲飲品
凍柚悠 $56 (檸檬,西柚,蜜糖,茶)
椰青滑冰 $68