2021-09-01
同朋友去咗銅鑼灣食泰菜,餐廳環境都幾雅緻舒適,聚會確係唔錯😌🥬生菜包($88)肉碎應加入咗香茅及九層塔等調味,另要咗微辣,食落幾惹味;生菜都算新鮮爽脆,配埋半肥瘦嘅肉碎,口感唔錯😋🦐泰式生蝦刺身($128)生蝦以冰底保鮮,肉質爽脆且份量幾足,最鍾意夾埋蒜片一齊食❤️另生蝦汁嘅酸辣度調得幾好,蘸生蝦食好惹味😋🐚Shake Shake海鮮三款($298)十款海鮮中自選三款,揀咗虎蝦、扇貝及大蜆。店員貼心地將海鮮倒入袋中,再加入泰式酸辣醬,係我哋面前將所有海鮮搖勻,味道酸酸辣辣,充滿泰式風味。🥬蒜蓉炒通菜($88)通菜係每次食泰菜必點,而且更適逢通菜時令當造,即使只以蒜蓉炒,都好夠鑊氣及惹味😋基本上每枱都會有一碟炒通菜。🍍原個菠蘿炒飯($108)以半個新鮮菠蘿盛載嘅炒飯,配料有菠蘿粒、雞粒、提子乾及肉鬆等,份量又多又足料,味道幾好👍🏻
🥬生菜包($88)
🦐泰式生蝦刺身($128)
🐚Shake Shake海鮮三款($298)
🥬蒜蓉炒通菜($88)
🍍原個菠蘿炒飯($108)