2021-11-28 295 views
💛泰皇咖哩青口釀巨型麵包💰$138😈平時成日都話想試泰Cool💛今日又黎到海皮個邊食泰國野🇹🇭我地叫左個泰皇咖哩青口釀巨型麵包🤤想食佢個農夫包好耐👨🏼‍🌾佢個咖哩唔算太辣食落仲有少少甜味🤤點埋個包好好食😝青口份量都唔少都有成五至六隻到💛每一隻青口都浸哂個咖哩汁好入味😝佢最底個包就索哂成個咖哩既精華🍍原隻大蝦鮮菠蘿炒飯💰$128😈佢個原隻大蝦鮮菠蘿炒飯都好壯觀🤤個炒飯滿到我地都唔知點開始😂佢個炒飯炒到好香食得岀落左滿滿既黃薑粉💛炒飯唔算太乾身粒粒飯都炒得好濕潤🤤入面仲有好大舊既鮮菠蘿仲好甜🍍最頂個隻大蝦應該係虎蝦好大隻🦐炸到金黃色好脆肉質有少少Overcook不過蝦頭真係好好味🤤食到最底見到個菠蘿底就知佢真係新鮮原隻菠蘿🍍唔係重用菠蘿🍢串燒拼盤💰$108 (大)😈我地仲叫左個大既串燒拼盤🍢佢入面有豬牛雞各兩串💛佢係即叫即燒所以上枱個陣仲熱辣辣🤤三種入面我最鍾意就係雞串😝佢用個啲炭火燒🔥個表皮會好脆但入面個肉質又唔會鞋身😈佢仲保持到個雞肉仲好嫩滑👍🏻而牛同豬就稍嫌少少老但都可接受🤤佢仲跟左兩種醬汁一隻係重花生味🥜同甜甜地既沙嗲醬☺️而另一種就係酸酸辣辣既泰式汁😍食落都好開胃🥬馬拉盞炒通菜💰$
💛泰皇咖哩青口釀巨型麵包
💰$138

🍍原隻大蝦鮮菠蘿炒飯
💰$128

🍢串燒拼盤
💰$108 (大)

🥬馬拉盞炒通菜
💰$68
😈呢個馬拉盞炒通菜都好好味🤤個馬拉盞好重口味好好食👍🏻同埋佢唔算太多辣椒味🌶因為🐻本身都唔太食得辣但佢都食到就唔叫辣😂不過不失🥰黎緊將軍澳海皮又少左間泰國野🥺不過唔使擔心我地見到佢門口寫住港島見💛所以仲係有幾個地方選擇繼續支持