2018-12-01 82 views
冬天+星期五,食個火鍋火題是必需的吧?旺角瓊華、兆萬日式放題好多,今次屋企人建議試下新野,唔食魚生食泰式火鍋。好變「泰」,雖然我一早訂左位,但都要等1個幾鐘先入到座。見到咁多人,真心打算走,好在個員工好有耐性又有禮貌(抵讚!),餐廳又識做派下罐裝飲品。佢有4、5款湯底揀,有冬陰公雞煲、椰子雞煲、青咖哩雞煲同common 的蕃茄豬骨。我就叫左個椰子雞,滋潤啲同出面食比較貴。真心好食,好香濃的椰子味,不是「求其」的湯底!啲雞都好有肉味,嫩的。另外可以加泰式香料,自便落。食完雞煲,佢會上個「套餐」,即只會提供一次的火料配料,例如有靚啲嘅肥牛、手打丸等等。推介的是個生菜包,酸酸地好食。不過套餐送的豬頸肉、排骨就無人食,有啲浪費。如果一早知有咁多豬肉,或者我會叫佢唔好上。至於無限添的火鍋料配,就正正常常,應有盡有(肥牛、蝦、菜都有...)。我就點左啲特別啲嘅泰式丸同麵。我好鐘意個泰國寬河粉,熟左會卷埋,好得意。最最最開心的,是食泰式甜品。佢話是泰國直送,可能啦,但真是好食的,唔似是放題會提供的甜品質素。至於飲品,都正正常常,有汽水有啤酒。但建議可以提供啲熟飲,我朋友唔飲冷飲的,所以佢成晚無飲過野
冬天+星期五,食個火鍋火題是必需的吧?

好變「泰」,雖然我一早訂左位,但都要等1個幾鐘
先入到座。
見到咁多人,真心打算走,好在個員工好有耐性又有禮貌(抵讚!
),餐廳又識做派下罐裝飲品。

椰子雞煲

泰式香料

另外可以加泰式香料,自便落。

手打丸
泰式豬肉碎生菜包

推介的是個生菜包,酸酸地好食。

我好鐘意個泰國寬河粉,熟左會卷埋,好得意。
寬河粉

泰式甜品

至於飲品,都正正常常,有汽水有啤酒。但建議可以提供啲熟飲,我朋友唔飲冷飲的,所以佢成晚無飲過野。

飲品

食到最後想搵雪糕食,但原來無
。如果有雪糕食,就更好啦。

總括而言,是一次滿足的泰式之旅,鐘意佢泰式的食物:椰子雞煲甜品。其他食物就正正常常。
2018-11-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner