2020-04-06
來到K11 藝術廊, 特別有種休閒舒適嘅感覺,商場藝術設計感好重,空間闊落, 是很理想嘅休閒購物空間。在商場2樓有間食泰,西 fusion 菜 餐廳, 疫情之下各處都冷清這裏相對比較熱鬧~除了比較傳統嘅泰菜也有很多西式意粉, 薄餅 ,牛扒套餐, 選擇好多!帶子青口墨魚汁闊條麵$148帶子是珍寶嘅size , 表面煎得金黃, 裏面啱啱熟, 鮮甜柔軟, 像剌身一樣爽口彈牙, 十分美味! 有數隻青口,肉厚飽滿, 和墨汁意粉也很夾。闊條麵係自家手製, 口感一流,表面順滑, 咬落有少少煙韌而且有好香嘅蛋味,少少鹹, 特製醬汁包住每條闊麵, 極滋味! 濶條麵每條都好粗好闊 又夠份量, 如果有時間又鍾意慢食嘅你,係可以逐條食~~ 特別滋味。阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬果茶$52以為是普通果茶, 原來冷泡嘅技術令茶味更出眾又去除茶嘅澀味, 淨返嘅就係悠長有餘韻嘅天然茶味和檸檬嘅清香, 表面打上的泡沫入口更滑更有口感~ 個人畀足滿分這款果茶!👍👍果然係 Brewing with heart! 泰式生蝦$98泰式生蝦分別裝喺住滿泰式辣汁shot 杯, 辣汁夠刺激夠酸, 生蝦肉結實夠爽, 食得辣嘅仲可以當coc
帶子青口墨魚汁闊條麵
帶子青口墨魚汁闊條麵$148
阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬果茶
阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬果茶$52
果然係 Brewing with heart!
泰式生蝦
泰式生蝦$98
泰式生蝦分別裝喺住滿泰式辣汁shot 杯, 辣汁夠刺激夠酸, 生蝦肉結實夠爽, 食得辣嘅仲可以當cocktail 咁飲~ 大大挑戰味蕾!
阿閒太秘製滷豬手飯$138
鹵水豬手夠曬入味, 配泰式酸汁冇咁油膩! 仲有隻鹵水溏心蛋! 但因為太濃味覺得飯份量較少。
很滿足慰藉了想食泰嘅脾胃~還有好多泰式美食都很想試!