2022-09-18 84 views
泰國過江龍Nara Thai Cuisine我喺曼谷食過,今次先喺香港第一次食,星期六午市都幾多人,但餐廳夠大,都唔駛等位一坐低就有職員拎碟蝦片黎,炸得幾脆,唔太油,每人都有幾片餐廳有好多野食選擇,但今次我就揀咗2個主食,泰式豬頸肉炒河粉唔太油但好有鑊氣,撈埋碟旁邊嘅砂糖同辣椒粉更加惹味,辣辣地幾過癮菠蘿肉鬆海鮮炒飯有隻大蝦喺面,有菠蘿粒、提子乾同幾款海鮮,而飯都食到啲菠蘿嘅酸甜味,最尾仲可以刮到菠蘿肉食最後叫埋個甜品椰汁奶黃流心湯圓,椰汁鹹鹹甜甜,幾特別,入面有新鮮椰子肉同唔同色嘅小丸子,而湯丸真係幾香奶黃味,幾好味,食完啱啱好飽哂

一坐低就有職員拎碟蝦片黎,炸得幾脆,唔太油,每人都有幾片
蝦片

泰式豬肉炒河粉

菠蘿肉鬆海鮮炒飯

椰汁奶黃流心湯圓

2022-09-17
$170 (Lunch)
蝦片
泰式豬肉炒河粉