沾麵🍜癮起 沾麵控必食小店前晚見到社交平台人哋post沾麵,一路鍾意食沾麵多個普通拉麵既我,就沾麵癮起。🙋🏻‍♀️醒起之前喺灣仔食過一間小店,佢哋嘅沾麵好好食,做到掛湯效果,就心思思去食😋。琴晚順路諗住行吓灣仔電腦商場,睇一睇啲拍片神器,點知行完遲左啲,7點半左右,普通位滿左,得番bar 枱位,腳短既我坐得有啲「呢hea」,但為咗沾麵值得既🤩次次嚟親佢仲有唔同口味嘅「期間限定」添。鋪仔細細之後好多人不停黎,唔想等位就要早啲啦!蝦汁帆立貝沾麵 ($128)麵身有得俾你揀冷熱,軟硬度,可以配合你最鍾意好味,無甩拖。蝦湯特濃再加櫻花蝦,而且帆立貝大大粒,仲有一隻糖心蛋同豚肉。鮮味同配料十足👍🏻夠晒分量特濃味增廣島蠔沾麵($108)雖然味增湯底,但自己覺得湯底都有蠔味好鮮同平時啲味增唔同日式餃子🥟($38)皮薄餡靚,不過要注意嘅係因為佢有醬汁,食嘅時候要同時間競賽,如果唔係個餃子就會林左。就算係咁,都好好食,只要餃子🥟個皮夠薄,就已經贏在起跑線🏃🏻‍♀️唐揚魷魚鬚🦑($48)好有咬口又夠粗身,亦都炸到脆卜卜😋㊙️最難得嘅係,食完後完全唔覺有味精上腦👍🏻因為我平時食左味精,食完就會眼瞓,今次完全唔會推
沾麵🍜癮起 沾麵控必食小店

蝦汁帆立貝沾麵 ($128)

特濃味增廣島蠔沾麵($108)
雖然味增湯底,但自己覺得湯底都有蠔味好鮮同平時啲味增唔同

日式餃子🥟($38)

唐揚魷魚鬚🦑($48)
好有咬口又夠粗身,亦都炸到脆卜卜😋

推薦度(10👍🏻滿):8👍🏻
衞生(10⭐️滿):8⭐️