2022-07-26 223 views
經OpenRice訂咗位,餐廳就WhatsApp我問我要唔要留花咲蟹,$1580一隻,我覺得價錢貴,平時Online自己買都係五六百蚊隻,所以冇要。我就訂咗個日本象拔蚌刺身$398和二人前既$1380海鮮會籍料理。去到餐廳,一開始經理又話已經冇象拔蚌,問我哋要唔要半打蠔$440,我明明已經訂咗象拔蚌,咁唯有轉,轉頭經理又過嚟話搞錯咗,係有象拔蚌,真係好混亂。首先食咗個沙律,然後有魚生,除咗我自己加錢嘅象拔蚌係新鮮之外,其餘魚生都係唔新鮮,好一般嘅質素。之後嚟嘅海鮮鍋更加係平平無奇,兩隻蝦,兩隻蠔,兩隻帶子,最離譜係有兩隻肌肉萎縮嘅蟹鉗,有一隻根本仲細嗰隻蝦,再加烏冬和配菜。全部質素都好一般,街市買都仲靚過佢。之後上咗條喜之次魚,唔可以話唔好食,但亦都唔係好好食,最後天婦羅,一口都係粉,用料都係好一般。基本上佢成個餐用嘅料都係好一般!但就兩個人食咗$2000。最後我問佢有冇甜品,佢就話叫我Menu自己再叫, $2000 個set連一個雪糕球或者草餅都冇。我都食過唔少高質日本菜,酒店或米芝連都有。咁低性價比都係第一次見。我哋揸車唔飲酒,我叫咗杯巨蜂提子梳打,首先個杯好細,二來杯汽水有一半都

我都食過唔少高質日本菜,酒店或米芝連都有。咁低性價比都係第一次見。我哋揸車唔飲酒,我叫咗杯巨蜂提子梳打,首先個杯好細,二來杯汽水有一半都係冰,根本就只得一半汽水係個杯度,半杯汽水$38。呢啲餐廳根本當食客係水魚,毫無誠意,搵笨至上,永不光顧。唔怪之得晚市得嗰幾台客,真係搵笨搵到上心口。
海鮮會籍料理
$2000
2022-07-25
$1000 (Dinner)