2021-07-01 326 views
買咗一個外賣晚市優惠套餐,有餸有飯有湯,餸我揀咗糖醋魚塊,盛惠$70大元。起初見到好多人對佢有負評,我都唔係抱好大希望㗎啦,純粹想食個飯就算,食飯前我都費事影相📸️。不過食嘅時候真係有意外驚喜,個個都話佢份量好少,但我覺得佢糖醋魚真係有好多塊,仲要每一舊都好厚身嘅肉,唔係淨係得個粉皮,啲魚起碼有8至10塊,仲要全部都好大舊,超級抵食。佢個糖醋將都煮得好好夠味,又唔會話好厚嘅油喺上面(某間連鎖餐廳大X樂啲糖醋魚真係又油又細舊中要得個幾舊仔),佢會將啲三色椒切到好細粒,菠蘿都會切到好細粒,撈埋落嗰醬到真係好好味,最驚喜嘅係我發現裏面有椰果粒,令到嗰醬汁唔單只係醬汁咁簡單,仲好有咬口。雖然九龍灣呢間好似話做到八月就結業,但一定會係佢結業之前再嚟食多幾次!😋😋😋
TakeAway
  • 糖醋魚塊