2016-06-23 391 views
聽人話佐敦開左間西餐廳叫pom's kitchen。琴晚終於去見識下。原來係地鐵站附近。行五分鐘就到。餐廳擺設都幾有feel,好relax。好鐘意呢種歐美式既餐廳氣氛。播住抒情既音樂,個人突然間好放鬆。叫左個set dinner 黎食。二百幾蚊,好多野食!南瓜餐湯幾好飲,味道再濃d會更好。蒜蓉包好香,最鐘意法式包加蒜蓉攞黎烤,香脆!跟住黎左個雙色芝士焗蠔,好味!估唔到蠔好新鮮,而且冇沙係入邊,芝士加埋蠔,味道好夾。幾鍾意佢個沙律醬,酸酸地,同出邊食既稍微唔同,就有創意。終於黎左我既主食,肉眼扒!一上菜,o左嘴,會唔會係咁大呀,佔曬大部分既木板啦!好興奮,第一次食咁大隻肉眼。一入口,好新鮮,冇我最怕既雪櫃味!原汁原味好正呀。如果肉眼葉得再濃d就完美啦!肉眼真係好大,份量好岩大食既我!仲有大蘑菇係隔離,仲要係用芝士焗,正!好香好好味。隔離個沙律都好大份,呢餐真係好抵食呀!最後仲有個芝士蛋糕為呢個晚餐畫上美麗的句號!芝士蛋糕好濃好好味,我鐘意!最後一遍食野一遍啤酒,人間享受呀!下次再黎食!
原來係地鐵站附近。行五分鐘就到。
餐廳擺設都幾有feel,好relax。

叫左個set dinner 黎食。二百幾蚊,好多野食!
南瓜餐湯
南瓜餐湯幾好飲,味道再濃d會更好。
蒜蓉包
蒜蓉包好香,最鐘意法式包加蒜蓉攞黎烤,香脆!
雙色芝士焗蠔
炭燒肉眼扒
芝士蛋糕
最後一遍食野一遍啤酒,人間享受呀!

下次再黎食!
蒜蓉包