2023-06-23 1814 views
今次同幾個朋友突然間興起話去食,其實我同其中個朋友耐唔中就會嚟食,所以冇乜特別期待因為都知道基本上都還可以。因為今次多咗幾個人,所以可以嗌多少少,芝士火鍋方便就叫咗兩款,一款係純芝士,一款係蕃茄芝士,純芝士味道比較傳統,蕃茄芝士就會開胃啲,完全係睇個人喜好。除咗麵包之外,一般習慣都會叫多一份新薯用嚟點芝士。呢個完全係個人喜好,有興趣嘅都可以試吓。仲有嗌咗份鵝肝,同埋個凱撒沙律,另外加蘆筍,鵝肝味道係唔錯嘅,份量可能細咗少少,凱撒沙律調嘅味道都好足夠,佢特別肥大嘅蘆筍,加埋個汁嘅味道都好好味。其實之後仲有叫咗個牛仔肉加薯餅,同埋一份魚,不過掛住傾偈唔記得影相,之後唔夠我哋都嗌咗播一份開晒沙律。整體來講都係幾好嘅,就係有陣時叫餸溝通方面要清楚啲,如果唔係有機會會搞錯。

2023-06-22