要寫呢篇食評真係打大佬,所以拖咗足足成個月!聽人講咗咁耐,終於有機會試一下自助山(當然係有人請先去食啦)貴就貴在有一半係食個景!搭lift上去已經見到港島區夜景同事呢張個角度影得幾靚~其實唔止寫食評係打大佬,食都係...冇乜可能食晒全部野除咗本身唔食嘅野之外,諗住每樣食少少,試一件~有幾樣D人話係一定要食的,1.鵝肝 2.燒肉 3.小籠包 4.鮑魚花膠盅鵝肝真係正嘅,唔會好"漏";燒肉正常,肥瘦岩岩好;小籠包即蒸即食,好多汁;鮑魚花膠盅份量夠多,不過味道就冇太大驚喜。順帶一提,以上咁多樣野,鮑魚花膠盅係最難排嘅,去左兩三次都係冇晒,想食就要不斷出去碰運氣想一樣試一件其實係有D難,因為野食種類太多,就算唔係果D唔試,未試晒就飽!當中如果要揀一樣最好食,我會揀薯餅(冇錯,就係咁普通嘅野)即叫即煎! 個薯餅係一條條絲咁,唔係薯蓉,口感好又冇炸咁熱氣。另外一個覺得幾好食就係呢個海鮮飯最後到甜品區! 少少失望,因為好多都係榴槤味,唔食榴槤嘅人就少好多選擇。有花占餅,好懷舊!右邊呢個芝士tart值得一試! 杯裝嘅甜品我記得都麻麻地仲有全晚都好受歡迎嘅棉花糖,枝棒會發光,食完仲可以帶走。個景基本上都
要寫呢篇食評真係打大佬,所以拖咗足足成個月!
貴就貴在有一半係食個景!
搭lift上去已經見到港島區夜景
除咗本身唔食嘅野之外,諗住每樣食少少,試一件~
當中如果要揀一樣最好食,我會揀薯餅(冇錯,就係咁普通嘅野)

另外一個覺得幾好食就係呢個海鮮飯

有花占餅,好懷舊!

右邊呢個芝士tart值得一試! 杯裝嘅甜品我記得都麻麻地
即叫即製棉花糖

仲有全晚都好受歡迎嘅棉花糖,枝棒會發光,食完仲可以帶走。

個景基本上都冇得彈,如果食晚上,點都會轉到維港景,當然都會有大半個鐘係冇野睇嘅山景。

P.S.全晚夾得既野都有食晒,除左甜蝦,因為有魚卵,有D腥
2017-11-03
$800 (Dinner)
即叫即製棉花糖