2021-01-27 170 views
立食是日本傳統文化,每次經過金馬倫廣場這間立鮨 都想試一下,但每次都大排長龍!今日late lunch唔使排隊,同老公放縱一下🤣🤣店舖不大,成個感覺就像置身日本,店員服務也很好👍全部即叫即做!點了午餐自選壽司定食,還追加了一些高質壽司跟餐有蝦麵豉湯 和沙律,蝦味香濃,有豆腐粒口感不錯!一上枱很有驚喜!賣相己看得出新鮮🤩中吞拿魚腩非常鮮美,魚油好豐富!用入口即溶形容一啲都不過份😝😝北海道海膽,一入口已經吃得出與其他海膽的分別,味這甘甜,creamy ,久久於口中🤩🤩😋珍寶牡丹蝦壽司Jam口架,要分兩口才吃得完呢!蝦獨有鮮味👍👍劍鱼腩壽司加上柚子味噌點綴,非常之配合,肥美呀🥳🥳原隻活赤貝壽司非常之大隻,師傅刀功純熟,切要出一隻蝴蝶🥰🥰鮮甜爽口,真係一試難忘深海池魚壽司好厚切呀,深海魚🐠肉頂紮實,沒有半點腥味!師傅做推介我哋三文魚子軍艦,佢哋經過一晚漬醃,更出鮮味突出,超爆脆!必試😍😍超有驚喜第一間高質立食壽司店',仿如去到日本😋🤭

店舖不大,成個感覺就像置身日本,店員服務也很好👍

全部即叫即做!
點了午餐自選壽司定食,還追加了一些高質壽司
跟餐有蝦麵豉湯 和沙律,蝦味香濃,有豆腐粒口感不錯!

一上枱很有驚喜!賣相己看得出新鮮🤩

中吞拿魚腩
非常鮮美,魚油好豐富!用入口即溶形容一啲都不過份😝😝

北海道海膽壽司

珍寶牡丹蝦壽司
Jam口架,要分兩口才吃得完呢!蝦獨有鮮味👍👍

劍鱼腩壽司
加上柚子味噌點綴,非常之配合,肥美呀🥳🥳
活赤貝壽司

原隻活赤貝壽司
非常之大隻,師傅刀功純熟,切要出一隻蝴蝶🥰🥰
原隻活動赤貝刺身2隻

鮮甜爽口,真係一試難忘

深海池魚壽司
好厚切呀,深海魚🐠肉頂紮實,沒有半點腥味!

三文魚子軍艦

超有驚喜第一間高質立食壽司店',仿如去到日本😋🤭
$250 (Lunch)
北海道海膽壽司
活赤貝壽司