2021-04-20
何蘭正越搬越近,唔止近左老蘭,個場大左座位好闊落坐得安全舒服,冷氣涼浸浸,行斜路上去都唔係問題!好有heart 嘅waitress 姐姐熱心向我地講解,經過新改革,何蘭正推出左多款lunch set, 個lunch menu 咁多款選擇真係好吸引!甫坐低偷望隔離枱嘅漢堡包餐個賣相好正。而我地因為係薯蓉嘅粉絲,一見到個小食就揀左松葉蟹肉雞油花雕薯蓉$68,真係今餐嘅亮點,夠哂香滑,有濃郁嘅花雕味,又有蟹肉增加層次感,好無敵,食完已經好肯定呢道菜回頭率好高!主菜烤三文魚柳$138,用上楓糖醬油醃製,咸咸甜甜嘅味道好有特色,而配菜嘅炸薯仔就淋上蟹籽甜酸汁,同個三文魚有強烈對比。三文魚肉質鬆軟多汁,仲有好罕見嘅粗碌花生芽菜,食落一d 芽菜味都冇,爽脆有啲似食蘆荀嘅感覺好過癮。另一道主菜,係黑毛豬叉燒煎蛋豬油飯$178,份量大碗,用左珍珠米配上韓式紫菜,一啖煙韌飯香同一啖厚切叉燒,撈飯一流!餐廳好有心搵左本地炒豆師,炒兩款豆,有nutty 同 fruity 豆揀。我杯doppio $35就有朱古力同caramel 嘅nutty 味,double shot 嘅espresso 好濃烈。earl g
earl gray latte $50係冇咖啡嘅,只有茶同奶,香滑奶味濃,有多款特色嘅non coffee 嘅茶飲latte 可供選擇,啱哂我位唔飲咖啡嘅朋友。
食完已經好飽,今次食唔落甜品喇>< 下次黎要試埋佢d 甜品先得啊!