2023-09-22
#2girlshk尖沙咀📍三木韓國料理 (尖沙咀)雖然香港有好多韓國餐廳,但係正宗好食同新鮮既韓牛真係唔多🫣呢間座落於超方便既尖沙咀區,座位寬敞,坐得舒服,餐廳由韓國人主理✨韓牛仲係韓國新鮮直送🇰🇷,食物質素有保證❗️個日平日都好多食客,仲見到幾多韓國人黎食,前菜都好齊全,種類好多,泡菜正宗夠晒辣。😍😍太多無去韓國食韓牛叫了-韓牛套餐1-有牛上腰、牛薄桾肉、牛排肉、牛后胸肉,可以食到唔同既部位,而我就最中意食牛上腰位最細嫩多汁😋牛薄桾肉就口感帶有嚼勁,油花豐富但不油膩,牛排肉相對厚實,更有口感,濃郁既牛香味,牛后胸肉就多肉汁得黎有嚼勁,各有特色,整體韓牛質素都好高,套餐配有生菜同麵豉醬比你包肉食~韓國豬肉眼扒🐷另外叫左豬,呢個搭配生菜包住黎食仲正!!油脂既香味同烤香,同埋肉質都好好。唔鞋口~泡菜煎餅🍕係我最近食過最好既泡菜煎餅!!!一定要叫!!佢煎得外皮香脆得黎又唔會太乾身!咬下入面係好軟熟,泡菜味濃郁,勁大份,但真係勁好食,我地兩個女仔都食晒😂炸醬麵🥘醬料好夠多,味道好濃郁,麵條好柔軟順滑,與醬料粘稠和肉末相結合,有著豐富口感。柚子蘇打&西柚蘇打🥤唔飲酒一定係配蘇打食韓國野😋夠爽又解膩
#2girlshk尖沙咀
📍三木韓國料理 (尖沙咀)
韓牛仲係韓國新鮮直送🇰🇷,食物質素有保證❗️
個日平日都好多食客,仲見到幾多韓國人黎食,
前菜都好齊全,種類好多,泡菜正宗夠晒辣。😍😍
太多無去韓國食韓牛叫了-韓牛套餐1-
有牛上腰、牛薄桾肉、牛排肉、牛后胸肉,
可以食到唔同既部位,
而我就最中意食牛上腰位最細嫩多汁😋
牛薄桾肉就口感帶有嚼勁,油花豐富但不油膩,
牛排肉相對厚實,更有口感,濃郁既牛香味,
牛后胸肉就多肉汁得黎有嚼勁,各有特色,
整體韓牛質素都好高,
套餐配有生菜同麵豉醬比你包肉食~
韓國豬肉眼扒🐷
另外叫左豬,呢個搭配生菜包住黎食仲正!!
油脂既香味同烤香,同埋肉質都好好。唔鞋口~
泡菜煎餅🍕
係我最近食過最好既泡菜煎餅!!!
炸醬麵🥘
醬料好夠多,味道好濃郁,麵條好柔軟順滑,
與醬料粘稠和肉末相結合,有著豐富口感。
柚子蘇打&西柚蘇打🥤
唔飲酒一定係配蘇打食韓國野😋
夠爽又解膩解辣~
📍地址:尖沙咀堪富利士道12-16號宏貿發展大廈2樓