2018-11-09 147 views
懶得油尖旺區早放學,開心嘅下午茶時間,當然要放肆下自己,食美味豐富又多汁嘅漢堡包今次選擇嘅呢間非常充滿美國特色,門口一設計型格風為主,非常賞心悅目。內裏設計以酒吧為格調,一望落去充滿電影入邊美式餐廳嘅感覺。特量芝士牛肉漢堡:大家唔好以為牛肉同芝士就一定冇驚喜,呢個漢堡同你講經典嘅配搭都可以有創新。牛肉厚身結實多汁,配合多層芝士嘅厚度同埋鹹香,兩者配搭起上嚟充滿淡淡嘅肉汁鹹香味,新鮮得很。內裏附贈嘅番茄生菜等等非常新鮮,為呢個漢堡昇華不少。漢堡醬汁清爽有甜味,所有一齊配合,超級正呀!香脆鱈魚柳蛋漢堡:白肉同紅肉嘅感覺非常唔同,食落口非常鬆軟可口,即使係經油炸嘅魚柳食落口都唔會覺得 “鞋” ,反而覺得鬆軟滑口。番茄同生菜增加魚漢堡嘅鮮味,漢堡醬汁嘅鮮甜可口為呢個漢堡增加咗唔少嘅層次,食落口清新得來非常特別。鱈魚手指配他他醬:鱈魚手指質地結實,食落口充滿鮮味,將魚嘅新鮮爽口帶出。他他醬濃郁甜美,兩隻一齊配合之後,鮮甜嘅口感難以忘懷。蜜桃冰茶:內裏有一絲絲嘅果肉,飲落去以清爽為主,唔會太甜,反而有新鮮蜜桃嘅味道。菠蘿冰茶:菠蘿冰茶味道相對濃郁,口感同樣地以清新為主,所以飲落去會有啲涼快嘅感覺,

特量芝士牛肉漢堡

香脆鱈魚柳蛋漢堡

鱈魚手指配他他醬

蜜桃冰茶

菠蘿冰茶

菠蘿冰茶:菠蘿冰茶味道相對濃郁,口感同樣地以清新為主,所以飲落去會有啲涼快嘅感覺,好爽呀!

咁有格調美式餐廳,香港真係好少見,仲要漢堡包簡直就係我嘅最愛啦,佢絕對變成嚟緊放係每一日嘅流連之處。

特量芝士牛肉漢堡
香脆鱈魚柳蛋漢堡