2009-02-22
拍拖三周年紀念,就算金融海嘯殺埋o黎都想對身邊人好少少見大家評語不俗女朋友仔就揀o左呢間本來以為無海景位,不過最後竟然安排到但係大家期望唔好太大,呢間酒店其他吃飯地方o既海景位靚好多...麵包OK,比較特別係蓄茄牛油,試o左呢個之後都唔算點普通牛油XD叫o左煎鴨肝,$280有兩塊,好肥,用刀切都唔係好輕易割開~~~我個人覺得個表面可以煎燶少少~~~之後上o既係蝸牛,呢個我真係好多年無食,$200有12隻,味道不俗,價錢我都覺得合理然後o黎一份cesar salad (唔係salad bar,由於我地剩係叫一份牛扒,如果叫兩個salad bar要$460就好似太貴),一份分開兩份我都覺得好多...D菜睇落好新鮮,但係味道反而無我想像之中咁鮮...但係條芝士麵包(應該係呱@@)同點o野好夾上主菜,叫o左18oz new york strip ($740),五成熟,我唔知係唔係五成都已經太熟,我覺得比較韌,雖然把刀好鋒利...有炭燒味,但係對比起我懷念o既ruth chris steak house就好似差o左少少...定係懷念o既味道已經太矇矓美化o左???最後係甜品心太軟,個皮完全唔得,
見大家評語不俗女朋友仔就揀o左呢間
本來以為無海景位,不過最後竟然安排到
我個人覺得個表面可以煎燶少少~~~
最後係甜品心太軟,個皮完全唔得,勁硬,入面朱古力醬都無我想像之中咁熱,但係個朱古力醬就真係值得一讚,好掂可惜太飽,兩個人吃了半碟都收o左皮
埋單加支sparkling加一 = $1732.5,價錢OK啦,最緊要女朋友仔快樂,三周年快樂^3^
P.S.走o既時候我地兩個人同前面4個人一齊走,知客可能以為我同前面4位係一齊所以叫錯名吧,不然服務就應該真係5* o既^^